OVER JOU, MIJ EN GO!

Eerst even over jou!

Over mij? Hoezo over mij?

Voor mij is het allerbelangrijkste dat het duidelijk is dat al mijn services ten dienste staan van jou en jouw gezin. Het is de bedoeling dat jullie er beter van worden, dat jullie gezin er gelukkiger van wordt, jullie relaties gezelliger zijn en jullie kinderen een nog mooiere toekomst krijgen.

Is dit herkenbaar voor jou en jouw gezin?

Een kind wat niet wil slapen, een baby die uren achter elkaar alleen maar huilt.
De roze wolk waar iedereen het over heeft meer grijs is.

Het gevoel dat je het niet meer ziet zitten en je afvraagt waarom jullie aan kinderen zijn begonnen.
Het gevoel dat je niet van je kind kunt houden, of maar 1 van de 2 kinderen lief vindt.

​Jullie al in geen 3 jaar meer tijd voor elkaar hebben gehad door de drukte van het gezin.
Het gevoel jezelf helemaal te zijn kwijt geraakt, vind ik deze nieuwe ik eigenlijk wel ok?
Ben ik wel een goede moeder/vader of we liggen niet op 1 lijn.

​Hoe vaker ik 'Nee' zeg, hoe minder mijn kind voor mij wil doen.
Advies vanuit iedere hoek, twijfels of je het wel goed doet.

Een baby die niet wil stoppen met borstvoeding en je er zelf al een jaar klaar mee bent.
Een peuter die maar niet zindelijk wil worden of geen vriendjes (durft) te maken op de psz of kdv.
Een dreumes die andere kinderen slaat, bijt of schopt.
Een kleuter met zindelijkheidsproblemen of buikpijn als hij naar school moet.

​Familiepraktijk Gezin Opvoeden staat voor respect, geborgenheid, veiligheid en een oplossingsgerichte, praktische manier van coachen en trainen. Door middel van coaching, trainingen en babymassage help ik u in de goede richting naar een mooie toekomst.

"Hier ben je samen met je gezin altijd welkom en word je niet veroordeeld.
Ieder huisje heeft zijn kruisje, ik vind hulp zoeken juist het stoerste wat er is."

Het doel van familiepraktijk Gezin en Opvoeding

Familiepraktijk Gezin en Opvoeding wil gezinnen graag helpen op een praktische en laagdrempelige manier. "Ik wil graag een optie bieden tussen hulp vragen van ouders, vrienden en kennissen én de dokter/GGZ/jeugdzorg. Bij mij kunnen jullie terecht over alles wat met opvoeden te maken heeft, bij jullie thuis of in mijn praktijk."

Na het volgen van een opvoedbuddy traject of een coachingstraject, kunnen jullie zelf aan de slag met het gezin en hebben jullie ook zelf de touwtjes weer in handen. We gaan samen op zoek naar handvatten voor een duidelijke opvoeding waarin jij de leiding neemt, maar waar het ook gezellig en liefdevol is.

Waarom familiepraktijk Gezin en Opvoeding?

Gewoon even een lekker praktisch lijstje met redenen waarom u voor familiepraktijk GO kiest.

 • ​Er zijn geen wachtlijsten, je meldt je aan en kunt gelijk terecht.
 • Ik heb een praktische kijk op opvoeden, ik handel respectvol, oordeelloos en oplossingsgericht.
 • Alle gesprekken en trainingen zijn puur gericht op jou en jullie gezin.
 • Ik kom bij jullie thuis op een tijdstip dat jullie uitkomt.
 • Familiepraktijk GO is zeer toegankelijk en heeft een huiselijk karakter.
 • Een minder grote stap om hulp te zoeken dan de dokter of de GGZ.
 • Je komt niet in de mallemolen van jeugdzorg terecht, maar krijgt toch hulp op maat.
 • Professionele hulp, kwalitatief hoogwaardig.
 • Betaalbare opties voor ieder gezin.

De visie van familiepraktijk Gezin en Opvoeding

Vanuit mijn opleiding heb ik verschillende visies meegekregen, opvoeden is iets wat iedereen anders doet en dat is ook juist zo fijn.

Vanuit deze gedachte is het voor jullie ook belangrijk te weten dat ik jullie opvoedingsstijl en waardes ontzettend belangrijk vind. Soms gaat het opvoeden niet op de manier die jullie gewend zijn en is het beter om eens een andere weg in te slaan. Ook deze weg zal ik niet voor jullie neerzetten, maar gaan we samen ontdekken via praktische oefeningen, zodat we bij een oplossing komen die bij jullie past.
Wel ben ik een groot voorstander van een balans tussen erkennen en begrenzen. Ik werk graag met positief opvoeden en gentleparenting en hoop met deze opvoedmethodes jullie gezin meer rust en gezelligheid mee te kunnen geven. (Gentleparenting is niet hetzelfde als attachment parenting)
De principes van gentleparenting gaan over:

 1. Respect
 2. Inlevingsvermogen
 3. Begrip

Ook is het belangrijk het kind te erkennen, te zien en te horen, maar heeft het kind ook regels en structuur nodig. Deze methode is gebaseerd op de hechtingstheorie en heeft een grote invloed op het stressniveau van het kind en de ouders. We gaan daarbij uit van een hechte band tussen de gezinsleden en vandaar uit kunnen we verder werken aan discipline, wederzijds respect, begrip voor elkaar en een prettigere omgang tussen de ouders en het kind. Schroom niet om mij te bellen of te appen als je hier meer over wilt weten.

Hier, bij de familiepraktijk zoeken we samen naar een oplossing die bij jou en jouw gezin past!

Nu over mij

Zelf ben ik moeder van 2 jongens van 1,5 jaar en 4 jaar. Wat een heerlijk gevoel om een gezin te hebben met twee ontzettend liefdevolle mannetjes, maar wat een dubbele gevoelens brengt het MOEDERSCHAP ook met zich mee. Onzekerheid, angst, vermoeidheid, radeloosheid, spanning en ga zo maar door, niet alleen de gevoelens die ik mezelf weleens kan aanpraten, maar ook de onzekerheid, omdat het buurjongetje WEL al doorslaapt vanaf zijn geboorte en ik zelf zo'n makkelijk kind was toen alles nog beter was.. Vroeger.

Ik ben een nuchtere, praktische dame met een hoog rechtvaardigheidsgevoel en een passie voor de hechtingstheorie. Het liefst zie ik alle gezinnen GELUKKIG en zo min mogelijk kinderen, maar ook ouders en andere volwassenen ONGELUKKIG. In Engeland, waar ik 4 jaar heb gewoond, is mijn passie voor de ontwikkeling van kinderen begonnen. Op dat moment had ik zelf weinig ervaring met bevallen en het opvoeden van baby's/kinderen. Ik stond er alleen voor. Mede om deze reden ben ik me gaan verdiepen in alles wat met baby's en kinderen te maken heeft en heb ik inmiddels zoveel verschillende opvoedtechnieken en methodes gezien dat ik tot de conclusie ben gekomen dat iedereen moet opvoeden op de manier die het beste bij hem/haar past. Opvoeden werkt niet als je het moet doen volgens een boekje of methode. Dit is ook mijn belangrijkste punt bij al mijn trainingen en coaching. Er is een algemene baby/kind kennis, maar hoe je daarmee om gaat is voor iedereen anders.

​Al mijn hele leven had ik het gevoel dat er iets miste, dat ik mijn eigen talent nog niet had ontdekt en dat ik steeds tegen een hoge muur aanliep en maar geen weg door of om deze muur kon vinden. Door de geboorte van mijn 2 zoontjes werd het mij ineens duidelijk, 'Ik wil gezinnen gaan helpen, advies, COACHING, trainingen, BABYMASSAGE, alles om elk gezin wat het nodig heeft een steuntje in de rug te geven.
Ik ben druk aan het studeren geslagen, HBO pedagogiek, babymassage instructrice, maternity nurse en nu de brede coachopleiding met specialisatie gezin- en opvoedcoach. Ook ben ik bevoegd zindelijkheidstrainer en mag ik de training werken met baby's van het NJI geven aan professionals in de kinderopvang. Nu eindelijk, heb ik het gevoel dat ik op mijn plek ben en ik hoop dat ik vele gezinnen kan helpen, door een luisterend oor te bieden, te coachen, te trainen of voor te bereiden op de komst van een baby.

Familiepraktijkgo.nl

Louise Kerlinghof 20
1705 NJ Heerhugowaard, Noord-Holland

T: 06-34018213 (Whatsapp mag ook)
E: info@familiepraktijkgo.nl
KVK: 71066551
NL84ABNA0840155042

Volg ons op social media!