OUDERSCHAPSTRAININGEN

Trainingen voor ouders

Er zijn meerdere trainingen voor ouders die je kunt volgen, deze trainingen kun je vinden onder het kopje tarieven.

Nee is oké! is een praktische cursus over hoe je als ouders kunt bijdragen aan de assertiviteit van je kinderen.

In deze cursus komen verschillende onderdelen aan de orde:

 • ​Hoe krijgt een mens zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid?
 • Wat kunnen wij doen als ouders om hieraan bij te dragen?
 • Waarom is nee mogen zeggen zo belangrijk?
 • Hoe leer ik mijn kind nee te zeggen zonder dat hier ruzie of een driftbui op volgt?
 • Waarom is luisteren zo belangrijk?
 • Hoe kan ik op een goede manier luisteren naar mijn kind?

Duur:
Dit is een eenmalige training van omstreeks 2 uur.
Groepsgrootte:
Maximaal 20 deelnemers.
Kwalificatie:
U ontvangt een certificaat.
​Deelnemers over de training:
"Voordat ik over deze training had gehoord had ik nooit verwacht hoe belangrijk het woordje nee eigenlijk is. Natuurlijk is het super vervelend dat mijn kind nee zegt en soms komt het ook helemaal niet uit, maar gelukkig hebben we tijdens deze training geleerd hoe we met zulke situaties om kunnen gaan."
Doelgroep:
Deze bijeenkomst is geschikt voor ouders en verzorgers van kinderen in de leeftijd van 0 tot 5 jaar.
Doel:
Deze training is opgezet met veel oefenen en praktische tips. Het is prettig als je als koppel komt, zodat je samen kunt oefenen en hier thuis op 1 lijn, nog verder mee kunt. Het doel van deze training is een gezelligere sfeer en een hechter gezin. Ook kun je door deze training bijdragen aan het zelfvertrouwen en assertiviteit van jullie kind.

Een bijeenkomst over zindelijkheid is ook beschikbaar in het Engels.

Wanneer wordt een kind zindelijk? Hoe verloopt zindelijkheidsontwikkeling? Hoe kunt je als opvoeder het kind hierin begeleiden? En als je een professioneel opvoeder bent; Hoe kun je ook de ouders/verzorgers van het kind ondersteunen.

Zindelijkheid is één van de belangrijkste ontwikkelingsopgaven voor kinderen. Tegelijkertijd is het een belangrijke opvoedingstaak voor opvoeders. Het is een periode waar regelmatig vragen over ontstaan. Tijdens deze informatiebijeenkomst wordt informatie gegeven omtrent de zindelijkheidsontwikkeling van kinderen. Professionele opvoeders ontvangen ook informatie hoe zij de de ouders/verzorgers van het kind kunnen ondersteunen. Je deelt daarin ervaringen en ontvangt handvatten hoe je deze periode het kind kunt begeleiden. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een hand-out met informatie en praktische tips.

Duur:
Dit is een eenmalige thema avond van omstreeks 2 uur.
Kosten:
Groepsgrootte:
Maximaal 20 deelnemers.
Kwalificatie:
Je ontvangt een certificaat.
Deelnemers over de training:
"Zindelijkheid lijkt zo'n vanzelfsprekend onderwerp, toch heb ik veel gehad aan deze informatieve avond. Veel fijne praktische tips waar ik wat aan heb."
Doelgroep:
Deze bijeenkomst is geschikt voor ouders en verzorgers van kinderen in de leeftijd van 0 tot 10 jaar. Professionele opvoeders die werken met kinderen in de leeftijd van 0 tot 10 jaar en hun ouder(s)/verzorger(s). Ook is deze bijeenkomst zeer geschikt als ouderavond, of informatie/thema bijeenkomst voor gastouders, ouders of pedagogisch medewerkers.
​De zindelijkheid bijeenkomsten die worden georganiseerd door gastouderbureau Roodkapje kun je gratis bijwonen. Klik hier voor het overzicht van locaties waar deze bijeenkomst wordt gehouden.
Doel:
Deze training is opgezet om praktische handvatten mee te geven voor thuis of in de gastouderopvang. Voor echte zindelijkheidsproblemen kan ik je verwijzen, maar hier gaan we tijdens de thema avond niet diep op in.

Deze training wordt u aangeboden door ®Familiepraktijk GO en is gemaakt door Wendy Coppelmans van ®Coachingspraktijk OOW.

Wat is responsief opvoeden nou eigenlijk en waarom is het zo belangrijk? Wat heeft het te maken met hechting en hoe beïnvloed het hoe tevreden mijn baby is?

Er wordt online zoveel gesproken over hechting en hechtingsproblemen, iedereen heeft er wel een mening over. Hoe belangrijk is het nu eigenlijk voor mijn kind dat hij een veilige hechting heeft. Hoe beïnvloed dit zijn gedrag en wat zijn de gevolgen voor de toekomst van mijn kind? De consequenties lijken gigantisch te zijn, als mijn kind geen veilige hechting heeft zit hij gegarandeerd de rest van zijn leven bij de psycholoog. Gelukkig valt dit allemaal wel mee, je moet alleen even weten wat de beste aanpak is.

Tijdens deze training krijg je uitleg over hechting op een manier waar je iets aan hebt in het dagelijks leven. Hoe kan ik als ouder meehelpen in het geluk van mijn kind? Is dit niet iets wat elke ouder zou willen weten? Responsief opvoeden is een praktische training waarin het je duidelijk wordt wat hechting is, hoe dit zich uit in jouw gedrag en dat van jouw kinderen. Hechting is geen vies woord en is al helemaal niet iets voor hoogopgeleiden. Wil je ook meer handvatten of een duidelijke uitleg over dit veelbesproken onderwerp? Iedereen kan namelijk bijdragen in het geluk van zijn kind, jij ook!

Duur:
Dit is een eenmalige thema avond van omstreeks 2 uur.
Groepsgrootte:
Maximaal 15 deelnemers.
Kwalificatie:
Je ontvangt een certificaat.
Deelnemers over de training:
"Het is fijn om nu eindelijk eens te weten hoe belangrijk het is om sensitief op te voeden."
"Praktische tips om mijn kind mooie kwaliteiten mee te geven voor de toekomst."
Doelgroep:
Deze bijeenkomst is geschikt voor ouders en verzorgers van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.
Doel:
Deze training is opgezet om praktische handvatten mee te geven waar je thuis mee aan de slag kunt. Mocht je meer begeleiding nodig hebben of willen dan is het verstandig om een kennismakingsgesprek te boeken voor een coachingstraject.

Discipline is een van de meest veelbesproken onderwerpen onder ouders, verzorgers en andere opvoeders. Het disciplineren van kinderen is ongeveer 100 jaar geleden begonnen en heeft vele ontwikkelingen doorgemaakt. Van de industriële revolutie waar kinderen mee moesten werken om de kost te verdienen, tot dr Spock en nu het tijdperk waar het kind centraal wordt gesteld. In iedere ontwikkeling zijn er voorstander en tegenstanders, ook nu, kun je op iedere vorm van social media wel een verhitte discussie vinden over het disciplineren van kinderen.

Dankzij onze welvaart maatschappij hoeven we gelukkig geen kinderen meer aan het werk te zetten of zelf 80 werkuren per week te maken. Dit geeft ons de ruimte om tijd en moeite te investeren in een gelukkig brein en een goede mentale gezondheid. Wij zijn de eerste generatie ouders die op tijd kunnen nadenken over de mentale toekomst van onze kinderen. Dit is dan ook de reden dat ik deze training aan jullie aanbied. Discipline zonder straf is een leefwijze, geen snelle methode die op korte termijn resultaat brengt, maar een manier van opvoeden waarmee u een goede band krijgt met uw kind(eren) en ze een gelukkige toekomst kunt bieden.

Duur:
Dit is een eenmalige training van omstreeks 2 uur.
Groepsgrootte:
Maximaal 16 deelnemers.
Kwalificatie:
Je ontvangt een certificaat.
Deelnemers over de training:
"Voor de training startte had ik zo mijn twijfels, discipline zonder straf, dat bestaat toch niet?? Het was een erg duidelijke training met veel praktijk voorbeelden, rollenspellen en oefeningen, hopelijk gaat het thuis ook zo makkelijk."
"Als vader zijnde ben ik toch altijd meer van de autoritaire opvoeding, zo ben ik zelf ook opgevoed namelijk. Ik had dus zo mijn twijfels bij het 'zonder straf' gedeelte, maar ik ben overtuigd en ga zeker een paar dingen anders doen. "
​Doelgroep:
Deze bijeenkomst is geschikt voor ouders en verzorgers van kinderen in de leeftijd van 0 tot 5 jaar. Ook is deze training erg interessant voor aanstaande ouders.
Doel:
Deze training is opgezet met veel oefenen en praktische tips. Het is prettig als je als koppel komt, zodat je samen kunt oefenen en hier thuis op 1 lijn, nog verder mee kunt. Het doel van deze training is een gezelligere sfeer en een hechter gezin. Ook kun je door te 'disciplineren zonder straf' je kind respect, inlevingsvermogen en zelfredzaamheid aanleren.

Deze cursus bereidt je voor op een van de belangrijkste momenten van jullie leven. Je wordt ouders, maar hoe werkt dat nu allemaal, wat moeten we doen, wat kunnen we verwachten, hoe kunnen we ons voorbereiden? Je bent niet de enige met al deze vragen en er zijn maar weinig interessante, gezellige en praktische cursussen om je voor te bereiden op de komst van jullie baby.

Familiepraktijk Gezin Opvoeden biedt je nu een cursus waarbij je een mix krijgt van theorie, praktijk en tips voor de bevalling. We richten ons op zwangerschap, bevalling en het eerste jaar met jullie baby, juist omdat deze tijd vaak vergeten wordt en die nu net zo belangrijk is. Uit ervaring weet ik hoe vervelend het is om lang stil te moeten zitten, niet alleen als zwangere, maar ook voor papa. Om deze reden heb ik ook besloten om zitten te combineren met oefeningen en bezig zijn. Niet alleen zodat jullie bloed blijft stromen, maar ook omdat alle informatie dan veel beter blijft hangen. Ik zal er alles aan doen om het jullie zo comfortabel mogelijk te maken. Niet alleen voor mama, ook voor papa!​

Geen uren geklets over dingen waar je uiteindelijk toch niets aan blijkt te hebben, maar echte praktische tips en trucs die jullie beiden kunnen helpen bij de mooiste ervaring uit jullie leven en de eerste maanden erna.

De avonden worden in 5 onderwerpen verdeelt:
- Zwangerschap
- Bevalling
- Kraamtijd
- Oefenen met verzorging
- Baby van 0-1 jaar

​We bespreken ademhalingsoefeningen, voorbereiding op de komst van de baby, hechting, sprongetjes, alles over slapen, voeding, mijlpalen en de verzorging van baby. Niet alleen is dit een erg nuttige cursus, ook leer je andere ouders to be kennen en zijn jullie in voor een gezellige sfeer waar gelachen mag worden. Als vervolg op deze cursus kunnen we bij interesse een kinderehbo middag inplannen. Deze wordt verzorgd door stichting EHAK.

​Duur:
Met deze cursus zijn jullie 5 avonden van ongeveer 2,5 uur bezig.
Groepsgrootte:
Maximaal 5 koppels.
Kwalificatie:
Je ontvangt een certificaat van deelname.
Deelnemers over de training:
"Er zijn maar weinig cursussen ter voorbereiding op de bevalling en baby waar je ook echt praktisch tips krijgt en kunt oefenen met wat er straks in de praktijk gaat gebeuren."
"We hebben ontzettend gelachen, vooral bij de praktische avond waar we poppen moesten aankleden, luiers moesten verschonen en in bad moesten doen. We hebben nog contact met een van de koppels die een week na ons zijn uitgerekend. "
Doelgroep:
Deze cursus is speciaal gemaakt voor aanstaande ouders die meer willen weten over de bevalling en goed voorbereid willen zijn op de komst van hun baby.
Doel:
Deze cursus is speciaal gemaakt om jullie goed voor te bereiden op de bevalling en de eerste maanden met jullie baby. Ook heeft papa in deze training een grote bijdrage en leren jullie andere koppels kennen die rond dezelfde datum zijn uitgerekend.

Het Sooth Settle and Sleep programma doe je samen met je baby. Mocht je baby slapen dan is er een pop beschikbaar om mee te oefenen. Tijdens deze 1,5 uur leer je jouw baby te kalmeren op basis van theorie, babymassage en baby yoga technieken.

​Duur:
Dit is een eenmalige training van omstreeks 1,5 uur.
Groepsgrootte:
Maximaal 8 deelnemers of persoonlijk bij jou thuis.
Kwalificatie:
Je ontvangt een certificaat.
Deelnemers over de training:
"Wat ontzettend fijn om trucjes te leren om mijn baby te kalmeren, ik zou iedereen dit gunnen die kampt met een pasgeboren baby. Het brengt zoveel rust in huis!"
"Het is echt even een heerlijk moment voor mij en mijn baby, niet alleen tijdens het programma, maar ook thuis. Ik vond het heerlijk om deze cursus lekker thuis in mijn vertrouwde omgeving te doen"
Doelgroep:
Deze bijeenkomst is geschikt voor ouders en verzorgers met baby's tot ongeveer 6 maanden.
Doel:
Het doel van deze training is om kersverse ouders een handje te helpen bij het bedtijd ritueel en het kalmeren van hun baby. Het is vooral geschikt voor ouders met baby's die moeite hebben om (zelf) in slaap te vallen of veel huilen op een dag.

"Hier ben je samen met je gezin altijd welkom en word je niet veroordeeld.
Ieder huisje heeft zijn kruisje, ik vind hulp zoeken juist het stoerste wat er is."

Tarieven voor ouders

 • Nee is oké € 19,50
 • Zindelijkheid € 19,50
 • Responsief opvoeden € 19,50
 • Erkennen en begrenzen € 25,00
 • Bevallen en baby in de praktijk € 75,00
 • Sooth Settle and Sleep programma € 25,00 (1,5 uur)

IN-HOUSE TRAININGEN en THEMA BIJEENKOMSTEN kunnen worden georganiseerd bij u op school, het kinderdagverblijf, gastouderbureau of in een buurthuis.

 • Alle trainingen, adviesgesprekken en coaching is ook mogelijk in het Engels.
 • Je kunt contant betalen of het geld voor de sessie of deelname overmaken naar NL84ABNA0840155042.
 • Een afspraak annuleren kan tot 24 uur van te voren voor coaching en opvoedbuddy, voor een training is dit minimaal 48 uur. Voor in-house trainingen geldt een minimale opzegtermijn van 2 weken.

Coaching is aftrekbaar van de belastingen onder scholings-en opleidingskosten; meer informatie is te vinden op de site van de belastingdienst.

Familiepraktijkgo.nl

Louise Kerlinghof 20
1705 NJ Heerhugowaard, Noord-Holland

T: 06-34018213 (Whatsapp mag ook)
E: info@familiepraktijkgo.nl
KVK: 71066551
NL84ABNA0840155042

Volg ons op social media!