Een mooie toekomst begint bij babymassage

Denkt u eens aan een heerlijke massage, even een momentje voor uzelf, quality time, even heerlijk relaxen. Wat voor gevoel geeft dit u? Helpt het u ontspannen? Geeft het u rust en nieuwe energie?

Houdt u dit gevoel vast tijdens het lezen van dit artikel, ga in een comfortabele stoel zitten en zorg ervoor dat u zich heerlijk ontspannen voelt.

Huilt uw baby veel? Heeft u het gevoel dat uw baby last heeft van zijn buik, maar komt u niet verder bij de dokter? Vindt u het moeilijk om een band op te bouwen met uw baby, omdat de bevalling traumatisch verliep of omdat die roze wolk helemaal niet zo roze voor jullie is?Babymassage is genieten voor u en uw baby

Veel mensen weten niet hoe belangrijk aanraking is voor een pasgeboren baby en zijn ouder. Babymassage biedt veel van de belangrijkste onderdelen die een moeder en haar baby nodig hebben net na de geboorte. Het biedt niet alleen fysieke voordelen, maar babymassage biedt ook psychologische voordelen voor zowel moeder als baby. Babymassage in die eerste maanden kan levenslang van pas komen!Er zijn zoveel voordelen, niet alleen voor baby, maar ook voor mama en papa.

De meeste mensen zullen bij babymassage vooral denken aan de fysieke voordelen, die een groot deel van de voordelen uitmaken. Voorbeelden hiervan zijn: * Het kan helpen bij het verlichten van wind en koliek * Het stimuleert de circulatie van een baby * Het bevordert een snellere gewichtstoename * Het stimuleert het zenuwstelsel * Het versterkt het immuunsysteem van een baby * Het stimuleert spiercoördinatie en gezamenlijke flexibiliteit * Het bevordert een volledige en diepere ademhaling * Het verbetert het uiterlijk en de textuur van de huid * Het verhoogt de productie van endorfines die helpen pijn en spanning te verminderen.Verbazingwekkend!!!

Een studie in Amerika toonde aan dat een baby die alleen eten, drinken en een schone luier krijgt, niet of nauwelijks kan overleven. Een baby heeft aanraking nodig om te overleven, niet alleen om fysiologische redenen, zoals de ontwikkeling van het zenuwstelsel eten en slapen, maar ook om niet depressief te worden en zich veilig te voelen, omdat een baby hulpeloos is en niet alleen kan overleven. Het systeem van een baby is zo gemaakt dat als een baby te lang alleen gelaten wordt en niemand heeft om hem te beschermen, het stresssysteem “aan” gaat wat allerlei negatieve gevolgen heeft voor een klein baby lijfje. Denkt u aan wat er gebeurd met u, als u in een stressvolle situatie terecht komt, uw hartslag versnelt, uw bloeddruk gaat omhoog, misschien krijgt u zelfs hoofdpijn.Een baby kan doodgaan zonder bescherming, liefde en aanraking!!!

Babymassage stimuleert de hechting tussen ouders en baby, wat erg belangrijk is. Niet alleen voor de baby, maar ook voor zijn ouders. Het kan het risico op een postnatale depressie voorkomen of verminderen. Ook voor papa, het komt namelijk veel vaker voor dan u denkt, dat papa zich na de geboorte en tijdens het eerste jaar depressief of incompetent voelt. Babymassage kan de vader helpen om zich nodig te voelen en hem ook te helpen zich te hechten aan de baby.

Babymassage ontspant zowel de baby als de ouder, wat het gemakkelijker maakt om een band op te bouwen en de baby beter te leren kennen. Babymassage kan u heloen om de non-verbale communicatie van uw baby te leren interpreteren. Het helpt u als ouders om de behoeften en verlangens van uw baby makkelijker en sneller te signaleren en hierdoor responsief te handelen, zodat uw baby krijgt wat hij op dat moment nodig heeft en hierdoor een veilige hechting met u kan opbouwen.

Er zijn niet alleen fysieke redenen om uw baby te masseren. Het kan ook veel psychologische voordelen voor u en uw baby opleveren. Voorbeelden hiervan zijn:

* Het kalmeert en troost en verlicht angst en trauma, zoals geboortetrauma. Als u een zeer snelle of langzame bevalling of een keizersnede had. * Babymassage verhoogt de productie van endorfines, wat het emotionele welzijn verbetert door de stemming te verbeteren. * Het helpt baby en moeder om te ontspannen en leert de baby zichzelf te kunnen kalmeren. * Het leert u en de baby communiceren met elkaar. * Babymassage helpt het hechtingsproces en bevordert de emotionele veiligheid en een gezond lichaamsbeeld.

Zegt u het maar eens, waarom geen babymassage??

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van waarom babymassage alleen maar voordelen heeft en een mooie aanvulling is op het leven van u en uw baby. Naar mijn mening is er geen reden om geen baby-massagecursus bij te wonen. Waarom zou u een kans missen om een betere band met uw baby te krijgen en te profiteren van al deze fysieke en psychologische voordelen? Babymassage geeft u elke dag dat kostbare moment waar u gewoon kunt genieten van kalme liefde en ontspanning in deze drukke tijden waar zoveel moet worden gedaan en haasten veel te vaak voorkomt. Kom gezellig naar de babymassageklas, zodat je gewoon kunt genieten van je baby en de tijd die je hebt samen, want de baby groeit al zo snel!